Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vydařený vstup do halové sezóny. Jirka dvakrát pod 7, Anet s Miou stabilní výkonnost.

V neděli 7.1.2024 jsme využili možnosti závodit na Radotínských halových závodech mimo soutěž tamních domácích atletů, kteří měli své "oddílovky" na Strahově. 

Jirka Synek si zaběhl na úvod halové sezóny dva vyrovnané výkony na 60 metrů, když v rozběhu zaběhl 6,95 a ve finále následně 6,96 s. Oba výkony byly zejména  v první polovině trati jaksi tuhé. V prvé řadě to přikládám tomu, že až v tímto týdnem jsme uzavřeli přípravnou část a tudíž jsme s Jirkou ještě v celém týdnu trénovali. V druhé řadě byl jeho pocit jak sám říkal "Robocopa" zapříčiněn tím, že jsme zkoušeli den před závodem aplikovat posilovnu v sice malém objemu, ale přesto posilovnu.

1synek.jpg

Za poslední dva měsíce jsme si ověřili, že zejména u Jirky si posilovna den před rychlostí celkem sedne. Co se týče závodů, tam to bude zřejmě ještě chvíli trvat, než vymyslíme  a najdeme ten správný koktejl. Každopádně po 30 metrech se mu to už hezky rozjelo a i když výkon v druhém běhu nebyl lepší, přesto se mi projevem tento závod líbil více než rozběh. Každopádně jsme z Prahy odjížděli s dvěma výkony pod 7 vteřin rozhodně spokojení!

1kluci.jpg

Aneta Bedrnová se na šedesátce prezentovala rozběhem za 7,96 s a ve finále 7,92 s. "Pro ni osobně to bylo zklamání, ale z mého pohledu to byla ideální příležitost si vyzkoušet první start mezi dorostenkami na takovýchto "malých" závodech. Dokonce jsem po Anet chtěl, aby si vyzkoušela opravdu odstartovat ve finále opravdu hodně na hraně. To se jí sice nepovedlo, ale alespoň průběžně získává ostruhy. Aktuálně musíme u Anet zapracovat zejména na psychologii sportovce a jeho předstartovního stavu. Co se týče samotného pohybového projevu, zejména ve finále se mi Anetin drive a tah do cíle velmi líbil. Rozhodně není proč být zklamaný. Výkon pod 8 vteřin je velmi dobrý, progres mezi rozběhem a finále také přišel...takže teď už jen ta hlava!  

 

Mia Plačková měla vyrovnanost podobnou jako Jirka. V rozběhu 7,914 a ve finále 7,92 s. Oba výkony velmi lichotivé a stabilní. Vlastně není až příliš, co hodnotit, protože i z pohledu techniky to splňovala moje očekávání. Na 150 metrů už se Mie moc nechtělo, ale přesto jsem ji k tomuto závodu namotivoval a ukázalo se, že to byla dobrá volba, neboť Mia silně posunula svůj osobní rekord na 19,05 s o více než desetinu dolů. Přitom z jejího projevu jsem ani neměl takový dojem, že by "tlačila na pilu". Prostě to hezky utíkalo. 

1plackova-bedrnova.jpg

Franta Hanč měl podzimní a vánoční období v přípravné sezóně spojené s velkými absencemi z důvodu různých zdravotních zákroků. I přesto se mu povedly dle mého uvážení velmi zajímavé výsledky atakující jeho osobní maxima. Na šedesátce v rozběhu zaběhl 7,43 s a ve finále ukrojil na 7,38 s, což je jeho halový osobák. Ten venkovní je ještě o pár setin rychlejší (7,32 s). Každopádně to byla pro mě, ale jistě o to více i pro Frantu velká bílá holubice po zdravotních peripetiích. Ve finále se mi navíc ještě líbil jeho zátah v závěru a finiš na cílové pásce. Doplňkově si Franta zaběhl také 150ku, na které zdolal 17,90 s, což musíme brát všema deseti při úvaze o jeho trénovanosti v oblasti rychlostní vytrvalosti.

 

Štěpán Veselý si zaběhl rovněž dvě šedesátky, na kterých po lehce ospalých startech, u nichž bych si představoval diametrálně odlišnou povahu výběhu, zaběhl 7,48 a 7,43 s. Věřím, že se Štěpán rozběhá k lepším startům, které jsou zejména u této trati velmi rozhodující. Po loňské zkušenosti jsme jeho přípravu trošku brzdili, abychom se vyvarovali zdravotním komplikacím a jakýchsi  předčasně dosažených výkonů. Na druhou stranu vnímám Štěpánův potenciál na delších distancích než je šedesátka. 

 

Z dalších výkonů:

Martin Dupák 60 m (7,62 s), 200 m OR (24,56 s)

Adam Křižka 60 m (7,72 s)

Ondřej Musil 200 m OR (25,73 s)

Eliška Svobodová 60 m (8,59 s), 150 m (21,75 s)