Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velké úspěchy a kvalitní časy na Vánoční hale žactva.

V sobotu 16.12.2023 proběhla v Praze na Strahově tradiční Vánoční hala žactva. Na tento každoročně kvalitně obsazený závod jsme vyslali tři zástupce  a všichni si odvezli nějakou medaili.

Na 60 metrů výrazně promluvila již v rozbězích Aneta Bedrnová, která předvedla velmi kvalitních 7,78 s a když ve finále ukrojila dalších 5 setin, vytvořila nový oddílový rekord, jehož byla sama držitelkou od únorového MČR. Z projevu na trati musím vyzdvihnout nádherný tah vpřed a odjezd z odrazu. Aneta tímto výkonem celou soutěž, které se zúčastnilo na 80 závodnic, ve finále suverénně ovládla a při vyhlášení jí čekala zlatá medaile.

 

Mia Plačková zaběhla v rozběhu na 60 metrů 7,99 s a i ona ve finále čas ještě dokázala stlačit na konečných 7,87 s. To jí navíc vyneslo bronzovou příčku, s níž jsme po rozbězích zas až tolik nepočítali. Ale i v tom je kouzlo atletiky. Každý závod je novým a všichni začínají na startovní čáře od nuly. Pro Miu je to výkon pouze 2 setiny za jejím venkovním osobním rekordem, takže jednoznačná spokojenost. Druhým start si Mia odbyla na 150 m, kde běžela v nejrychlejším běhu, což se na časech jednoznačně ukázalo. Navíc dokázala Mia své soupeřky porazit a čas 19,18 s jí vynesl první místo, což v konkurenci 60 soupeřek rozhodně znamená obrovský úspěch. Opět to byl výkon "na dostřel" venkovnímu PB, takže palec nahoru. 

img-20231216-wa0008.jpg

Honza Šmejkal sice na finále a medaili ani na jedné z tratí nedosáhl, ale v jeho případě jsme ve fázi, kdy konečně můžeme naplno závodit a věřím, že výkonnostní progres, který aktuálně zaznamenáváme, půjde pomaloučku nahoru. V technice jsme si během právě uplynulého soustředění v Nymburce, kde Honza pár tréninků rovněž absolvoval, jasně stanovily pár bodů, na nichž budeme aktuálně pracovat a i to jistě pozitivně ovlivní výkony na dráze. Každopádně Honza i na těchto závodech prokázal svoje vlohy, když jako finišmen mixové štafety 4x200 m dokázal stáhnout 20ti metrový náskok soupeře z Olympu Praha a dovedl tak naše kvarteto k zlatým medailím.

 

Poslední medaili pak přidala celá tato trojice doplněná o Marka Převrátila, s nímž zaběhli oddílovou mixovou štafetu na 4x200 metrů. Medaile to navíc byla ta nejcennější, protože náš tým dokázal celou soutěž vyhrát, když zaběhl výkon 1:42,57. Moc mě tato medaile potěšila právě proto, že byla ze štafety a věřím, že si všichni odnesli krásný zážitek z napínavého závodu.

img-20231217-wa0000.jpg