Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterní veřejky na Stromovce.

V úterý 23.1.2024 jsme absolvovali veřejné závody na Stromovce. Jana Šafránková si zde chtěla spravit chuť po sobotní diskvalifikaci na Jablonecké hale. Ve svých dvou bězích na 60 metrů předvedla vyrovnanou výkonnost, když zaběhla 7,73 a 7,74 s. Musím podotknout, že tyto starty jsem chápal spíše jako vynikající trénink, neboť v rychlém sledu po Jablonci asi nebylo adekvátní očekávat útok na PB. Každopádně Janča neodjížděla zklamaná a já rovněž ne. Závod nám ukázal další mezery, které se můžeme pokusit ještě vylepšit a posunout Jančinu výkonnost výše.

1safrankova.jpg

V případě Jirky Synka, který rovněž absolvoval 2 starty na 60 m, jsme se pokusili v posledních 14 dnech udělat posun v technice hned po výběhu z bloků. Mám za to, že přenos a aplikování do závodního projevu se prozatím propsalo tak z 50 %. A to, dodávám, je velmi dobré číslo, neboť každá technická změna potřebuje relativně dost času na to, aby si tzv. "sedla". V Praze se rozhodně povedly obě startovní reakce na výbornou  i poloha trupu a nohou v jednotlivých fázích výběhu z bloků. V tomto směru tedy spokojenost. Současně ještě musíme zakomponovat délku kroků, která na tréninku fungovala již vcelku stabilně, ale závod je závod. Po výkonech 6,98 a 7,00 s jsme neodjížděli nespokojení, současně ale zdravě namotivováni. Dobrou vizitkou je i stabilní výkonnost, kterou Jirka předvádí.

1synek.jpg

Lukáš Soukal měl pro tento závod v plánu reparát z Akademického MČR, kde na začátku ledna upadl  a závod na 400 metrů tehdy nedokončil. Tentokrát ve Stromovce trať doběhl, ale s výkonem 49,72 s rozhodně nebyl spokojený. Lukášovi se sice povedlo trať rozběhnout v plánovaném mezičase na metě 200 metrů za 23,0 s, což jednoznačně chválím. Z pohybového projevu ale už mi v tu chvíli bylo jasné, že to prostě není ono. Již na prvních 100 metrech bylo evidentní, že když Lukyna sbíhá Patrik Ďurčo, který rychlostně není tak dobře vybaven, nebude vše ok. Nakonec jsme po rozboru tak trochu přišli na to, že tento den rozhodně nebyl pro takovýto závod ideálním. Lukáš brzo vstával, aby jel do školy na 2 zkoušky. Poté čekal v hale na Stromovce od 13 hodin až do večerního závodu, který se běžel téměř v 19 hodin. To určitě není ideální stav. Prostě chyběla předstartovní pohodička a tělo, které muselo být od rána na nohou, jednoznačně odmítlo podat kvalitní výkon. Každopádně: podtrženo, sečteno bereme tento závod jen jako dílčí krok a i z negativní zkušenosti je potřeba se poučit. Pro příště si Lukáš rozplánuje konkrétní závodní den lépe a bude se snažit všechny okolnosti udělat tak, aby co nejvíce pomohly k jeho závodnímu výkonu.