Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři medaile z žákovské Mikulášské haly.

Ačkoliv halová závodní sezóna zpravidla pro většinu atletů začíná až s Novým rokem, prosinec bývá již tradičně ozdoben několika zejména žákovskými závody. V sobotu 3.12.2023 se ve Stromovce v hale Otakara Jandery uskutečnil 16. ročník tradiční Mikulášské haly. Z naší tréninkové skupiny se zúčastnilo trio sprinterů.

1mikulasska-hala.jpg

Velmi dobrý výkon, konkrétně 7,93 s, si zaběhla na 60 metrů Aneta Bedrnová, která si za tento běh odnesla celkovou druhou příčku a z vyhlašovacího ceremoniálu tedy stříbrnou medaili. Z technického pohledu musím vyzdvihnout Anetinu velmi dobrou silovou vybavenost, která byla "cítit" zejména v závěru trati. Hezký tah do cíle. Výkon je navíc kvalitní i z pohledu možnosti nominace na halové Mistrovství ČR, které si Anet odbude poprvé v kategorii dorostenek a předpokládám, že tento výkon by ji měl k účasti na MČR posunout.

 

Dvě bronzové medaile si z Mikulášské haly odvážela Mia Plačková. Na 60 m zaběhla rovných 8,00 s, což si myslím je výkon na aktuální fázi přípravy více než slibný. Zejména s ohledem na výkonnost v uplynulé sezóně a tomu, jaké výkony Mia předváděla na konci září, je tento čas hodně velkou devizou. Na 150 metrů si Mia dokonce zaběhla nový halový osobák 19,32 s, což je pouhých 15 setin za tím venkovním a snad každému je jasné, že rozdíl mezi zatáčkou na venkovní a halové stopadesátce, je zcela zásadní. I z tohoto pohledu si výkonu velmi cením a věřím, že i Mia se díky těmto výkonům již velmi slibně přiblížila halovému Mistrovství ČR, které ji doufejme čeká začátkem března právě v Praze v této hale.

 

Posledním zástupcem byl Honza Šmejkal, u  něhož jsme tak nějak testovali, jestli už zvládne absolvovat oba sprinty v závodním režimu. Zdá se, že se to povedlo. Na 60 m zatím výkon nebyl nějak zvlášť přesvědčivý a rozhodně bude nutné zapracovat na uvolněnosti a délce kroku.  Výklon 7,75 s je pro Honzu celkem vzdálený od osobáku, ale alespoň může být jiskrou, že může znovu závodit. Stopadesátka dopadla z mého pohledu lépe. Z čas 18,35 s už je znatelné, že největší aktuální problémy má Honza zejména v prvních fázích sprintu. Následně už se dostane do rytmizovaného projevu a celkem to šlape.