Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mia si na Strahově znovu posunula osobák na 150 m a ve štafetě 4x200 m se podílela na oddílovém rekordu.

V sobotu 3.2.2024 se na Strahov vydala malá skupinka dorostu a žactva z naší skupiny. V první části programu se vedlo nejlépe Šimonu Novákovi, který si vylepšil osobák na 60 m, když je stáhl o 1 setinku na 7,53 s. Ba dvoustovce se mu podobný kousek nepovedl, když za svým osobním rekordem zůstal naopak o 2 setiny pozadu (24,90 s).

 

Velký den měla Mia Plačková, která se opět vylepšila mezi žákyněmi. Tentokrát jsme volili pouze start na 150 metrů a následný start ve oddílové štafetě 4x200 metrů. Mia dostala přidělenou 4. dráhu, což jsem velmi pozitivně kvitoval. Poprvé ve své kariéře dokázala tuto trať zaběhnout pod 19 vteřin, když časomíru stlačila až na 18,92 s.  V porovnání s celorepublikovou konkurencí je tento výkon již na vysoké úrovni a věřím, že v letní sezóně na velkém oválu to může být ještě o něco lepší. 

1plackova.jpg

Na závěr běžela naše děvčata štafetu 4x200 metrů, kde se jim podařilo posunout oddílový rekord v kategorii starších žákyň o 0,6 vteřiny dolů. Sestava Vanessa Stachová - Adéla Dušková - Julie Trnečková a finišmenka Mia Plačková zaběhla výkon 1:46,60. Mia se díky své aktuální  formě bezpochyby velmi zapříčinila o tento výsledek. Každopádně, i když jde o výkon kvalitní, v celorepublikovém měřítku s ním můžeme mít ambice na umístění cca do 8. místa. V tomto směru v náš prospěch ale hovoří i okolnosti, které doprovázely dnešní závod, kdy během našeho běhu dvakrát vběhli cizí závodníci na závodní trať a děvčata se jim musela vyhýbat. Organizátoři to v tomto směru příliš nezvládli. Nicméně nejlepší trénink je závod a ztížené podmínky beru jako při tréninku nikdy neuskutečnitelné, a proto si myslím, že z této skutečnosti mohou děvčata jen a jen v budoucnu těžit.

Na závěr tedy gratulace všem děvčatům k novému oddílovému rekordu!

4x200-zky-2024.jpg