Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jana Šafránková si vylepšila halový PB na 200 m při pražských přeborech.

V neděli 4.2.2024 jsme využili možnost zaběhnout si dvoustovku na přeborech Prahy, které se konaly ve Stromovce. Jana Šafránková si zde spravila chuť poté, co na Indoor Gala v Ostravě kvůli bolestem raději plánovaný start na 200 m zrušila. Časem 25,63 s si vylepšila svůj halový osobák. Současně se mi velmi líbilo cca 130 metrů z této trati, když i Jana sama posléze hodnotila, že na poslední části závodu jakoby ztratila rytmus. Možná to bylo zapříčiněno i technicky nepovedeným náklonem do zatáčky v přidělené třetí dráze. Každopádně zas až tak nespokojení jsme neodjížděli wink.

1safrankova.jpg

Franta Hanč předvedl další relativně svižnou dvoustovku za 23,24 s. I když to nebyl osobák, musím se toho času vážit. Tentokrát na mě Franta od začátku působil, jako kdyby běžel se zataženou ruční brzdou. Prakticky to samé mi následně potvrdil i on. Zatím ale tápeme, proč tomu tak bylo. 

1hanc.jpg

Štěpán Veselý se po doběhu svého závodu cítil velmi dobře. A to je z mého pohledu to nejpodstatnější. Za svým letošním maximem z krajských přeborů zaostal o 2 desetiny (23,81 s), ale s ohledem na naše loňské zkušenosti je potřeba myslet i na samotnou uvolněnost během závodu. 

1vesely.jpg

U Honzy Šmejkala je relativně patrné tréninkové manko, protože v závěru trati nedovede udržet rytmus a soupeři ho tentokrát převálcovali dá se říci až na cílové čáře, ačkoliv měl závod velmi dobře rozběhnutý. Výkonem 24,38 s zaostal Honza sice jen kousíček za svým osobákem, ale jsem si jistý, že při více trénincích by to bylo podstatně lepší.

1smejkal.jpg