Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva osobáky na 200 metrů pro Honzu a Frantu.

V sobotu 27.1.2024 nastoupila v rámci krajského přeboru Karlovarského trojice na start trati 200 metrů pouze trojice členů z naší tréninkové skupiny.

1hanc-sm-ejakl-nova-s.jpg

Nejvíce se dařilo Františku Hančovi, který si doběhl ve velmi odvážně rozběhnutém závodě pro nový osobní rekord 23,09 s. Nutno podotknout, že se jedná o jeho absolutní osobák i v porovnání s venkovní dráhou. O to pozitivněji tento výkon vnímám a myslím si, že Frantu musel tento výsledek doslova nakopnout.

1hanc2.jpg

Jako relativně klíčové vnímám to, že si Franta dokázal "vyčistit hlavu před samotným závodem a naplno se koncentrovat na určitá specifika halové zatáčky, obzvláště když měl nalosovanou 6. dráhu, z níž je seběh do cílové rovinky sice příjemně z kopce, ale mnohdy právě toto nepřipravené sprintery dosti vytrestá. Hodně mě Franta navíc potěšil i práci s pažemi, které  se rozhodně propsaly do kvalitního výkonu.

1hanc1.jpg

Další osobní rekord přidal i Honza Šmejkal, jenž si svůj PB z našich středočeských krajských přeborů vylepšil o rovné desetiny dolů na aktuálních 24,35 s. V případě Honzi musíme ještě velmi vytrvale pracovat na uvolněnosti kotníčků a celkově vylepšení uvolněnosti jednotlivých kloubních spojení na nohou. To jsou prozatím největší jeho limity. Každopádně nyní by si jistě Honza mohl už tak trochu pomýšlet na výkon pod hranici 24 vteřin, což by mu jistě velmi slušelo.

 

Třetím do party byl Šimon Novák. Ten v posledních 3 měsících dosti marodil, a tak byl jeho výkon takový nevyběhaný. Věřím, že ale nyní již do tréninků Šimon šlápne a na výkonnosti se to brzy projeví.