Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrteční oddílové závody ozdobili Franta Hanč a Mia Plačková.

Ve čtvrtek 25.1.2024 jsme ve Sportovním centru v Nymburce uspořádali tzv. oddílové závody. Na nich se zúčastnilo také 7 členů z naší skupiny, kteří všichni závodili na nejkratším sprintu 60 m ,kde měli všichni závodníci zaručeny 2 pokusy.

Nejvíce se zadařilo Františku Hančovi, který i když po týdenní nemoci, předvedl dva velmi vyrovnané starty. V obou případech se jednalo z mého pohledu o technicky zvládnuté výběhy z bloků a týdenní odpočinek zjevně Frantovi pomohl k velmi dravému projevu až do cíle. Odměnou mu za to byly velmi vyrovnané časy 7,35 a 7,33 s, přičemž druhý výkon byl jen o setinu za jeho osobním maximem. Je ale nutné podotknout, že osobák na 60 m (7,32 s) je z venkovních závodů. Tudíž nymburský výkon 7,33 s lze směle označit za Frantův nový halový osobní rekord.

1hanc.jpg

V případě Mii Plačkové jsme tento závod pojali spíše tréninkově a ani jsem od něj neměl očekávání v podobě nových osobáků. Záměrem bylo si tréninkově, ale kvalitně zaběhat v dlouhém tunelu a současně absolvovat závod bez velkého stresu a emocí. Tento mix okolností ale Miu natolik připravil, že již v prvním běhu předvedla čas 7,78 s, což bylo poprvé v její kariéře, co běžela šedesátku pod hranici 7,8 s. V druhém běhu navíc ještě tento výkon dokázala stlačit o další dvě setinky na 7,76 s, což je tedy je aktuální hodnota nového osobního rekordu. Nu, co dodat....kouzlo nechtěného :) Na MIe bylo patrné, jak v solo závodě opravdu uvolněně běží pro krásný výkon. Záměr tedy splněn na výbornou a nezbývá než Mie pogratulovat.

1plackova.jpg