Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aneta Bedrnová a Lukáš Soukal v nových oddílových rekordech!

V sobotu 10.2.2024 se v přetlakové hale na pražském Strahově uskutečnil halový mítink, na němž startovalo také 6 členů z naší tréninkové skupiny. 

V novém osobním rekordu ale také ve výrazném oddílovém rekordu v kategorii dorostenek se prezentovala v závodě na 60 metrů Aneta Bedrnová. Té se povedlo velmi asertivně odstartovat z bloků a v celém závodě z toho následně těžila drahocenné setinky. Z technického pohledu udržela stylem start-cíl pevně nasazené linie, což bezpochyby rovněž přidalo na hodnotě jejího výkonu, který byl nakonec ověnčen velmi šokujícím časem 7,58 s, kterým se zapsala do oddílových statistik, ale také velmi výrazně promluvila do celorepublikových tabulek v kategorii žen!

1bedrnova2.jpg

Anetě motivaci v tomto závodě dodala jistě i jistá rivalita s její soupeřkou Rubešovou se Sokolu Zlatníky, kterou Anet porazila o jednu setnu. Každopádně po tomto startu jsme se hlavou začali chystat ještě k závodu v doplňkové disciplíně na 150 metrů, kde si Anet doběhla pro svůj druhý osobní rekord tento den, který zaběhla v čase 18,95 s. Každopádně jednoznačná spokojenost.

1bedrnova1.jpg

Oddílové statistiky přepisoval i Lukáš Soukal, v jehož případě jsme týden před Mistrovstvím ČR zvolili start v doplňkové disciplíně opět na 150 metrů. Lukyn měl na tuto trať chuť a mě to sedlo do celkového dlouhodobého plánu. Takže proč ne? Lukyn si na závod přijel individuálně, aby nebyl celý den od rána zavřený v přetlakové hale a mohl tak veškou energii soustředit na rozcvičení a samotný závod. V závodě si od startu počínal z mého pohledu trochu méně výbušně, ale cca po 40 metrech to v náběhu do zatáčky krásně "roztočil" a poté už bylo vidět, jak si samotný sprint vychutnává.

1soukal.jpg

Naším záměrem bylo prolétnout cílem, jakoby měla následovat ještě zbývající část 200 metrové trati a to se Lukášovi povedlo. V celkovém součtu si tedy myslím, že Lukáš pochopil moje zadání, v němž bylo hlavním cílem dobře se "prošťouchnout" a zároveň absolvovat kvalitní rozcvičení a jeden úsek v rychlostní vytrvalosti, a rovněž záměr, s kterým jsme tento start plánovali. Výsledný čas 16,43 s je jeho novým halovým osobákem a rovněž novým oddílovým rekordem v kategorii mužů do 22 let. Gratuluju!

1soukal1.jpg

Dva nové osobáky si zaběhl i Franta Hanč, ve kterém zdá se v posledních týdnech jak se říká "chytly saze". Franta nejdříve velmi dobře využil nasazení do běhu na 60 m, kde měl velmi vyrovnané soupeře a nutno podotknout, že se jich dokázal zdárně udržet až na cílovou pásku, což rozhodlo o tom, že po těchto závodech má nový osobák v hodnotě 7,24 s. Prakticky všichni soupeři z toho běhu dané situace využili a ve výsledkové listině se to označením PB jen hemžilo. Franta asi podvědomě cítil, že má tento den dobrou formu, a tak jsme se nakonec dohodli, že namísto plánovaného startu na 150 metrů to změníme  Franta nastoupil na mistrovskou trať 200 metrů. Jednoznačně dobré rozhodnutí...Franta si poprvé v kariéře zaběhl čas pod hranici 22 vteřin (22,94 s) a svůj osobní rekord si tak celkem výrazně posunul. Jistě mu i pomohlo nasazení do běhu s vyrovnanými soupeři, kteří mu tak pomohli dosáhnout tohoto času. Z technického pohledu se mi líbilo, že si Franta poradil velmi zdatně s náběhem do druhé zatáčky a následně kvalitně zužitkoval seběh ze 4. dráhy do cílové rovinky. 

1hanc2.jpg

Na dvoustovce si osobák vylepšil i Martin Dupák, kterému se rovněž povedlo poprvé překonat jistý milník tentokrát v podobě 24 vteřin, když zaběhl čas 23,87 s. I v jeho případě využil nasazení v horní 4. dráze na 100 %. Navíc musel mít Marťas i dobrý pocit z toho, že svůj závod nad všemi soupeři vyhrál. 

 

Šimon Novák si osobní statistiky rovněž po těchto závodech vylepšil díky novému osobnímu rekordu na 60 metrů (7,41 s). U Šimona vnímám ještě relativně hodně práce v technické oblasti, kde zejména u výběhu z bloků máme dost a dost rezerv. Každopádně beru tento výkon jako obrovskou vlaštovku. 

 

Poslední osobní rekord přidal i Martin Hovorka, který nejdříve startoval na 300 metrů, kde závod rozběhl asi trochu méně odvážně a výkon 39,73 s byl cca 0,5 vteřina za jeho osobákem. Poté jsme volili kombinaci startu ještě na 150 metrů i proto, že Martin za poslední měsíce měl relativně dlouhé tréninkové výpadky, a tak jsme tedy neměli potřebu se starty šetřit. Spíše naopak bylo záměrem vlastně dobře potrénovat. Martin 150ku rozběhl podstatně lépe a nakonec z toho byl nový osobní rekord 18,78 s.