Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční soustředění jsme absolvovali tradičně v Jablonci.

Desítka svěřenců z naší tréninkové skupiny se pilně připravovala také mezi vánočními svátky. Dá se říci již tradiční destinací pro toto soustředění jsme zvolili Jablonec nad Nisou, kde bylo v hale tentokráte až nevídaně volněji, a tak jsme měli pro naše tréninky celkem pohodu. Všechny tréninky jsme absolvovali bez zranění a nutno podotknout, že ukazatele ve stěžejních trénincích dopadly velmi pozitivně.

1.jpg

Zatímco jabloneckou atletickou halu máme přes Vánoce již dlouhodobě v diáři, ubytování jsme tentokráte změnili a myslím si, že to byl velký posun k lepšímu. Penzion Ayky nám poskytl velmi hezké ubytování a jelikož jsme byli jedinými hosty, tak také nevídané soukromí a klídek. Krom toho jsme naplno využili také regeneračních služeb v podobě sauny a bazénu. 

10.jpg

Krom obligátních tréninků jsem do přípravy opět zařadil jeden trénink zaměřený kompenzačně a koordinačně. Mám za to, že se všem líbil, i když většina mě stále přesvědčuje, že rozhodně nejde o "aktivní odpočinek", jak uvádím v tréninkovém plánu. devil

3.jpg4.jpg

 

 

 

 

 

5.jpg6.jpg

 

 

 

 

 

7.jpg

 

Samozřejmostí, kterou jsem nemohl nikomu odpustit ani letos, byl trénink na běžkách. K němu jsme po loňské výborné zkušenosti využili opět biatlonový areál přímo v Jablonci, který měl zasněženou stopu.

2.jpg

Stravování na penzionu bylo naprosto luxusní. I když paní kuchařka si nebrala servítky a kdo nedojedl, nesměl vstát ze židle. To si na vlastní kůži hned první den vyzkoušel Marek Řehák. Ale nakonec se Mára přemohl (nedělalo mu to příliš velké potíže) a celý talíř zblajznul.

8.jpg9.jpg

 

 

 

 

 

 

Ve volných chvílích někteří  věnovali pár minut času sebevzdělávání v oblasti antidopingu. V rámci projektu Evropské atletické asociace si na internetu splnili 8 modulů tohoto programu. Občas se u toho tvářili asi podobně jako občas ve škole, ale věřím, že když si alespoň něco z vědomostí zde nabytých zapamatují, bude to posunem v jejich sportovní kariéře.

20181228_085420.jpg20181228_125751.jpg

 

 

 

 

 

irunclean.jpg