Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Harrachově jsme dotáhli podzimní sousřeďko.

Po soustředění na Božím Daru jsme ještě pro menší skupinku 5 členů z naší tréninkové skupiny absolvovali přejezd do Harrachova, kde jsme se připojili k ostatním skupinám z našeho oddílu a dá se říci jsme zde "dotáhli" podzimní soustředění. Z Božáku tak odcestovala skupinka Lukáš Soukal, Jirka Synek, Štěpán Veselý a Štěpán Holeček, kteří měli tím pádem podzimní soustředění 7-mi denní. I když bylo na klucích vidět, že už jsou lehce utahaní, nakonec jsme tuto jakousi druhou část našeho podzimního soustředění dotrénovali bez omezení. V dětské herně jsem večer našel zajímavý vzkaz surprise Ale nijak osobně jsem si to nebral wink.

1rozklus-ne.jpg

Harrachov nás sice nepotěšil tak příjemným a slunečným počasím jako Boží Dar, rozhodně jsme si ale poradili. Hotel Skicentrum navíc nabídl regenerační zázemí a krom večerního obligátního protahování tak kluci využili  saunu a vířivku. Páteční dopoledne už bylo v Harrachov opravdu ošklivo, a tak jsme trénink absolvovali v nedaleké posilovně, která byla vcelku kvalitně vybavená. Rozhodně jsem kvitoval přilehlou cvičební plochu přímo navazující na sektor samotné posilovny a využili jsme toto místo ke kvalitním doplňkovým částem tohoto silového tréninku jak před tak i po "posce".

1posilka-skupina.jpg

1cvicebna-mice.jpg

1posilka.jpg

1cvicebna-zupevnovacky.jpg

Předpověď počasí byla na pátek opravdu dosti negativní. Odpolední náplň , ve které měli kluci absolvovat obecnou vytrvalost a odrazy, jsme tak změnili a opět využili prostory krytého sportcentra, kde jsme si zahráli squash. Myslím, že nakonec to svůj cíl splnilo řekl bych až nadmíru, protože v rámci našeho turnaje každý s každým si kluci dost dobře zatrénovali právě na hranici obecné vytrvalosti. Současně jde o kvalitní doplňkovou sportovní hru rozvíjející postřeh a reakci a současně agility a tím pádem zpevnění kotníků.  Turnaj nakonec vyhrál Jirka Synek, který vytěžil v průběhu turnaje samé výhry. Za mě tedy jednoznačně za jedna a vlastně jsme byli nepřízni počasí celkem vděční. Prostě a jednoduše: Na všem špatném se vždy dá najít něco pozitivního!

1squash.jpg

1squash2kurty.jpg

Poslední den, v sobotu, opět lilo jako z konve, ale závěrečný trénink věnovaný rychlostním úsekům do mírného svahu a odrazům jsme si již neodpustili. První část rozcvičení jsme absolvovali na střeše našeho hotelu, kde byla i část zastřešená, takže na kluky zbytečně nepršelo.

1strecha-hotelu.jpg

Poté jsme se přemístili pod velké můstky a na tomto pro Harrachov tak typickém místě odběhali závěrečné metry našeho podzimního soustředění tentokrát zkombinovaného z pobytů na dvou místech. 

1mustky.jpg