Jdi na obsah Jdi na menu
 


V anketě Sportovec Kolína 2023 byli vyhlášeni také 4 sprinteři z naší skupiny.

V úterý 20.2.2024 proběhlo v prostorách kolínského divadla slavnostní udělování ocenění v anketě Sportovec Kolína za rok 2023. Mezi vyhlašovanými a oceněnými byli při tomto slavnostním večeru také 4 atleti z naší tréninkové skupiny a při pohledu na pódium jsem cítil v těch chvílích, kdy tam stáli a celý sál jim aplaudoval, velkou pokoru a samozřejmě i radost. Uspět mezi tolika sportovci z různých navzájem dá se říci nepoměřitelných sportech a odvětvích je pro ně jistě krásným zážitkem a věřím, že zůstane i hezkou vzpomínkou.

1zakyne.jpg

Jako první si na pódium vystoupala Aneta Bedrnová a Mia Polačková, které společně se svými kolegyněmi z loňského žákovského týmu ovládly kategorii družstev žactva. První místo bylo hezkou tečkou za jejich loňskou krasojízdou, při níž postoupily až do finále Mistrovství ČR, kde v těsném souboji o jednu z medailí nakonec zůstaly na 4. místě. Anet i Mia byly důležitými členkami tohoto týmu a mezi jejich největší úspěchy v loňské sezóně navíc patří jejich finálové umístění na Mistrovství ČR žákyň, kde Aneta finišovala na 5. a Mia na 6. místě. Na stejném Mistrovství si  holky nakonec ještě doběhly pro svoji první velkou mistrovskou medaili, když v novém oddílovém rekordu tehdy finišovaly v závodě na 4x60 metrů na senzačním stříbrném místě.

1holky.jpg

V kategorii mládežnických jednotlivců si na pódium došel Šimon Kratochvíl, který obsadil v anketě 7. místo.  Šimon zaznamenal v loňské sezóně svoji první individuální medaili, když na Mistrovství ČR juniorů finišoval na 3. místě na dvoustovce v novém osobním rekordu. Díky tomu se rovněž nominoval na Mezistátní utkání juniorů, kde poprvé reprezentoval barvy naší republiky v závodě na 200 m a také ve štafetě 4x100 metrů. Šimonův loňský raketový progres výkonnosti byl krásnou eskalací pěti let, po  které jsme se snažili plynule plánovat jeho přípravu.

1kratochvil.jpg

Ve stejné kategorii dosáhl na vysoké umístění další juniorský sprinter z naší skupiny - Jirka Synek. Ten se totiž umístil na 2. místě v anketě Sportovec Kolína 2023. Jirka v loňském roce hned z kraje halové sezóny zaznamenal reprezentační start na mezinárodním utkání ve Španělsku, kde ve velké konkurenci sprinterů s Velké Británie, Španělska, Francie, Turecka a Portugalska sbíral důležité zkušenosti. V letní sezóně se Jirkovi povedlo vybojovat bronz na Mistrovství ČR mezi juniory v závodě na 100 metrů a stejně jako Šimon i on byl nominován na Mezistátní utkání juniorů ,které se konalo ve slovenské Banské Bystrici. Jirka kvůli závažným zdravotním obtížím tento start nakonec neabsolvoval, i když fyzicky na Slovensko odcestoval. Bylo to ale naše společné rozhodnutí a z pohledu zdraví jediné možné a správné. 

1synek.jpg

Moc si vážím, že se naše tréninková skupina takto prezentovala na slavnostním večeru a gratuluju vám k tomuto úspěchu. Važte si ho i vy!

1vyhlaseni.jpg