Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podstoupili jsme komplexní vyšetření na CASRI

6. 12. 2023

V úterý 5.12.2023 jsme využili nevídané možnosti navštívit odborné vědecko-servisní pracoviště tělesné výchovy a sportu CASRI v Praze. Tato organizace zřízená Ministerstvem obrany ČR poskytuje sportovcům vědecké, metodické a konzultační služby na té nejvyšší úrovni v dané oblasti v ČR.

Z naší skupiny se komplexního vyšetření trvajícího od rána celé dopoledne zúčastnili sprinteři Lukáš Soukal a Jirka Synek. Oba měli tak od časného rána opravdu napilno, protože tým odborníků z CASRI si je opravdu důkladně "rozebral na šroubky".   Detailní výstupy, analýzy a doporučení obdržíme s jistým odstupem, ale kluci z celého testování odjížděli velmi spokojení. Kromě fyzického testování, kdy absolvovali testy na optojumpu, který známe již z testování na SCM akcích, dále testy na reakčnost a svalovou sílu specifických svalových skupin, které prodělali na speciálních strojích, a závěrečného Wingate testu na monitoring a zjištění úrovně aktuálních anaerobních schopností, prošli kluci "kolečkem" všech vědeckých laboratoří, kterými CASRI disponuje.

img-20231205-wa0002.jpg

Program měli kluci opravdu na toto dopoledne nabitý:

1. Analýza krve a složení těla

2. Dietologická konzultace

3. Analýza techniky běhu a podologie

4. Fyzioterapeutické vyšetření

5. Vyšetření silových schopností se zaměřením na sprint.

img-20231205-wa0005.jpg

Naším cílem, s kterým jsme toto vyšetření zajistili, bylo poskytnout klukům rozšíření obzorů o široké barevnosti palety všech oblastí, které na samotný sportovní výkon v závodě navazují a které jsou jeho nedílnou součástí. Už jenom to, že oba při vyšetřeních a konzultacích se všemi odborníky debatovali a doptávali se na svoje vlastní podotázky, značí, že o svém sportování začínají uvažovat v tomto směru a věřím, že právě tímto směrem máme největší možnosti k posunu jejich sportovní výkonnosti.

img-20231205-wa0006.jpg

Nyní netrpělivě čekáme na detailní výstupy a následná doporučení ve všech oblastech z tohoto testování, s kterými budeme moci nadále pracovat a plánovat tréninkový proces.

img-20231205-wa0001.jpg